ZEYTİNYAĞLI KABAK KALYE
MALZEMELER:
1 kg.KABAK
1 ADET KURU SOĞAN
1 ADET HAVUÇ
1 ADET KAPYA BİBERİ
1 BAŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ
3 ADET KESME ŞEKER
TUZ
ZEYTİNYAĞI
LİMON
DEREOTU
YAPILIŞI:
HAVUÇLARI AY ŞEKLİNDE DOĞRAYINIZ.KAPYA BİBERLERİ KÜÇÜK KÜÇÜK KESİNİZ.SARIMSAKLARI AYIKLAYINIZ.BİR TENCEREYE DOĞRADIĞINIZ MALZEMELERİ VE ZEYTİNYAĞINI KOYUNUZ.BİRAZ SARARINCA BÜTÜN OLARAK SOĞANI VE KUŞBAŞI KESTİĞİNİZ KABAKLARI KATINIZ.ÜZERİNE ŞEKER,TUZ VE PİRİNÇLERİ İLAVE EDİNİZ.ÜZERİNE ÇIKINCAYA KADAR SICAK SU KOYUNUZ.PİRİNÇLER PİŞİNCEYE KADAR VE SUYUNU ÇEKİP YAĞINLA KALINCAYA KADAR PİŞİRİNİZ.SOĞUYUNCA KIYILMIŞ DEREOTU İLE SÜSLEYİNİZ.YANINDA LİMON İLE SERVİS EDİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder