PİŞİ (HAMUR KIZARTMASI)
MALZEMELER:
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
kızartmak için ay çiçek yağı
YAPILIŞI:
Yoğurma kabının içine yoğurt ve yumurtayı koyunuz ve
karıştırınız.Karbonat, tuz ve un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur
yapınız. Yapılan hamuru 15 dakika dinlendiriniz.Dinlenmiş hamuru tezgeha alarak bıçak sırtı
kalınlığında (2-3 mm )
açınız.Üç parmak genişliğinde önce şeritler halinde kesilip kare
kare dilimleyiniz, yada halka şekli veriniz.Bir bardakla,kalıpla da kesebilirsiniz.Yağı uygun bir kızartma kabına koyunuz.Orta ateşte kızartınız.Hafif pembeleşen hamurları hemen yağdan
çıkarınız ve havlu kağıt serilmiş bir servis tabağına alınız.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder