KAR YAĞDI HATUN
MALZEMELER:
1 PAKET TUZSUZ ETİMEK
2 SU BARDAĞI ŞEKER
2.5 SU BARDAĞI SU
MUHALLEBİ İÇİN :
1 KİLO SÜT
4 KAHVE FİNCANI UN
1 YEMEK KAŞIĞI İRMİK
3 KAHVE FİNCANI ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI MARGARİN
ÜST KREMASI :
1 PAKET KREM ŞANTİ
HİNDİSTAN CEVİZİ
KUŞ ÜZÜMÜ
CEVİZ
HAZIRLANIŞI:
2 su bardağı şekeri tencereye koyunuz, kahverengi
olana dek karıştıra karıştıra yakınız,üzerine 2.5 su bardağı su ekleyiniz,katılaşmış olan şekeri eriyip biraz kaynadıktan sonra soğumaya bırakınız.Etimekleri tepsiye
döşeyiniz, soğumuş olan şurubu dökünüz ve
etimekler şurubu iyice çektikten sonra hazırladığınız muhallebiyi sıcak
olarak etimeklerin üzerine dökünüz ve soğutunuz.1 poşet kremayı tarifindeki gibi
hazırlayınız,soğumuş olan pastanın üzerine yayınız.Buzdolabında belli bir süre
bekletilen pastayı servis yapmadan önce hindistan cevizi, kuş üzümü ve ceviz ile süsleyiniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder