OSMANLI ŞERBETLERİ
MALZEMELER:
Şerbetin harcı için:
Karanfil (1 çorba kaşığı)
Kakule (1 kahve kaşığı)
Yıldız anason (6 adet)
Kök zencefil (1 çorba kaşığı)
Meyve aromalı şeker (100 gram )
Su (3 bardak, soğuk)
Toz şeker (3 çorba kaşığı)
Elma suyu (l bardak)
Vişne suyu (l bardak)
Kuşburnu suyu (1 bardak)
SÜSLEMEK İÇİN:
Taze nane (7 yaprak)
Limon (l adet)
Su (1,5 bardak, soğuk)
YAPILIŞI:
Derin bir tavaya 1 çorba kaşığı karanfil, 1 kahve kaşığı
kakule, 6 adet yıldız anason, 1 çorba kaşığı kök zencefil ve tercihinize göre 100 gram meyve aromalı
şeker koyunuz. Üzerine 3 bardak soğuk su dökünüz, 3 çorba kaşığı toz şeker koyunuz ve
tavayı ocağa alarak kaynamaya bırakınız.Bu sırada tezgaha koyduğunuz üç sürahiden
birinin içine 7 yaprak taze nane koyunuz. 1 adet limonu dilimleyerek ikinci
sürahiye koyunuz. Üçüncü şerbeti sade olarak hazırlayabilirsiniz.İçine limon
koyduğunuz sürahiye 1 bardak elma suyunu, nane koyduğunuza 1 bardak vişne suyu
ve sade hazırlayacağınız sürahiye 1 bardak kuşburnu suyu dökünüz.Kaynatıp
soğuttuğunuz baharatlı şerbet harcını süzerek sürahilere paylaştırıp koyunuz.
Üzerlerine yarım bardak soğuk su ilave ediniz. Sürahileri elinizle sallayarak
karıştırınız ve bardaklara servis ediniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder