Malzemeler:
1/2 kg.
yemeklik parça et
4 orta boy ayva
2 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 yemek kaşığı nar ekşisi
tuz
karabiber
sıvı yağ
Hazırlanışı:
Ayvaları iyice yıkayınız kabuklarını soymadan uzunlamasına bölünüz,
çekirdeklerini temizleyiniz küp küp doğrayınız. Etler pişene kadar ayvaların kararmamaları için limonlu suda
bekletiniz. Bir tencerede küçük küçük
doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleşene kadar çevriniz ve etleri tencereye alınız ve pişmeye bırakınız. Daha sonra salça, yeni bahar, tuz ve karabiberi de tencereye koyunuz. Hepsini birlikte kavurunuz. Tencereye ayvaları koyunuz ve ayvaların üzerini geçmeyecek kadar sıcak su koyunuz ve pişiriniz.
Ayvalar yumuşayınca nar ekşisi ilave ediniz.Nar ekşisini bir iki
karıştırıp, ocağın altını hemen kapatınız.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder