Malzemeler
2 ekmeklik mayalı hamur
2 bardak süt
2 yumurta
1 çay bardağı sadeyağ
3 çay bardağı tozşeker ya da pekmez
3 su bardağı su
1 su bardağı ceviz içi
HAZIRLANIŞI
Bir kaba boşaltılan hamurun içine iki yumurta ve iki bardak
süt konularak iyice çırpılır. Kepçeyle alınan çırpılmış hamur yağlanmış tavaya dökülerek
kısık ateşte ve çay tabağı büyüklüğünde iki yüzüyle pişirilir ve hamur bitene
kadar tava sürekli yağlanır. Bir tencereye artan yağ konulur. Eriyince üç
bardak su ve üç bardak şeker ve yağ konulup kaynatılır ve taş ekmeklerin
üzerine dökülür. Balını canına iyice çekince üzerine çekilmiş ceviz dökülür.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder