1 çay bardağı un
1 kaşık tereyağı veya sıvı yağ
4 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
Süslemek için :
Fıstık içi
Tereyağı
Tarçın
YAPILIŞI:
1 çay bardağı unu 1 kaşık yağ ile pembeleşene kadar kavurduktan sonra ateşten alınız. Biraz soğumaya bırakınız. Daha sonra kavrulmuş unun üzerine 1 çay bardağı şeker ve 4 çay bardağı su ilave ederek karıştırınız. Çırpma teli kullanılmasını tavsiye ederim. Daha sonra bu karışımı orta hararetli ateşte kaynamaya ve koyulaşmaya başlayıncaya kadar pişiriniz. Daha sonra kaselere boşaltınız üzerine tereyağı eritiniz tarçınla karıştırarak kuymağın üzerine gezdiriniz .En son fıstık içi serperek servis ediniz.
Afiyet olsun…
Not ; Kuymak Antep,Urfa da yeni doğum yapmış lohusalara yapılır ve böylece yeni doğum yapmış annenin doğum nedeniyle kaybettiği enerjisi tekrar kazandırılmaya çalışılır. Ayrıca çok güzel de bebeğine süt yapar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder