elmalı kek
3 adet yumurta
125gr. şeker
1 paket vanilya
125gr. margarin
200 gr. un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı süt
1 tutam tuz
6 adet iri,ekşi elma
bir avuç kuş üzümü
file badem
tarçın
YAPILIŞI:
Margarini dışarda bekleterek yumuşamasını sağlayınız.Daha sonra köpürene kadar çırpınız. Sırasıyla
şeker, vanilya ve tuzu ekleyerek çırpmaya devam ediniz.Yumurtaları teker teker ekleyiniz. Her yumurtadan sonra
yarım dakika çırpınız. Unu ve kabartma tozunu karıştırınız, yavaş yavaş hamura
ekleyiniz. Arada sütü de karıştırmayı ihmal etmeyiniz.28 cm lik kelepçeli kalıbı yağlayınız ve hamuru eşit
şekilde kalıba yayınız.Elmaları soyarak, ikiye bölünüz. Çekirdeklerini çıkarınız.
Kararmamaları için hemen yarım limonla ovunuz. Üzerlerine dikkatlice çizikler
atınız ve hamurun üzerine yavaşça koyunuz. Elmaları hamurun içine BASTIRMAYIN! ve
sıkı sıkı dizilmiş olmalarına dikkat ediniz. Yoksa hamur çok kabarıyor ve
elmaları yutuyor.Son olarak kuş üzümü, badem ve tarçın serperek, 175° C’de
önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişiriniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder