Kuşkonmaz Çorbası
MALZEMELER :
10 bardak tavuk veya et suyu,
3 kaşık un,
3 kaşık yağ,
1 kutu konserve kuşkonmaz,
2 yumurta sarısı,
yarım fincan çiğ krema.
YAPILIŞI:
Un ve yağı esmerleşmeden kavurunuz.Et veya tavuk suyunu karıştıra
karıştıra ilave ediniz, sonra bir iki taşım kaynatınız.Kuşkonmazların uç taraflarından “fındık” büyüklüğünde üçer
parça kesiniz. Geri kalanı eziniz suyu ile birlikte çorbaya katınız ve tuz
ekleyiniz. Yarım saat pişiriniz.Çiğ krema ile iki yumurta sarısını çırpınız.Karıştırak çorbaya ilave ediniz.Daha önce kesilen kuşkonmazları, çorbaya katarak sıcak
olarak servis yapınız.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder