Malzemeler:
1,5 çay bardağı köftelik bulgur
100 gr yağsız kıyma
5 adet orta boy haşlanmış patates
1 su bardağı sıcak su
1 orta boy kuru soğan
1 yumurta
tuz, karabiber
1-2 diş sarımsak
kimyon, pul biber,karabiber
kızartmalık sıvı yağ
Yapılışı:
İnce bulguru sıcak su ile ıslatınız.Diğer malzemeleri de ilave ediniz.Patates ve soğanı
rendeliniz.Çok güzel yoğurunuz. Buzdolabınında dinlendiiniz.Dinlendirdiğiniz hamuru kroket şeklinde hazırlayınız. Tekrar buzdolabına kaldırınız.Kızgın yağda uç kısımlarını düzelterek kızartınız.
Dip sosla servis yapınız.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder