AYVALIK LOR TATLISI
MALZEMELER:
1 paket kabartma tozu
500 gr. tuzsuz lor peynir
4 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvı yağı
3,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
YAPILIŞI:
Tüm malzemeleri karıştırarak pürüzsüz hale gelene kadar
yoğurunuz.Küçük bir kaseye 2 kaşık sıvıyağ koyup ellerinizi yağlayarak hamurdan
cevizden biraz daha büyük parçalar alınız daha sonra yağlanmış tepsiye
sıralayıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerileri iyice kızarana kadar
pişiriniz ve pişirdiğiniz tatlıları soğuk şerbetin içine atınız ve şerbeti
çekmesini sağlayınız.Daha sonra tatlıları hafif çukur tabağa çıkarın ve
şerbetli olarak bekletiniz.Dilerseniz sıkma kalıplarında şekilli olarak
yapabilirsiniz.Yanında kaymakla servis ediniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder