MALZEMELER:
6 adet yufka
2 su bardağı pirinç
4 adet tavuk budu
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
tuz
karabiber
YAPILIŞI:
Tavuk butlarını haşlayınız ve didikleyiniz. Tavuğun haşlama
suyunu kenara ayırınız.Soğanı yemeklik doğrayınız ve tencerede kavurunuz. Üzerine
pirinci ekleyiniz. Ölçülü tavuk suyunu koyarak pilav gibi pişiriniz. Doğranmış maydanoz,
tuz ve karabiber ile tatlandırınız. Didiklenmiş etleri ekleyiniz.Her yufkayı 8 eşit parçaya bölünüz. Eğer yufkalar çok
inceyse iki tanesini üst üste koyunuz.Yufkaların arasına biraz
tavuk suyu sürünüz. İçlerini koyduktan sonra geniş bir sigara böreği şeklinde
sarınız.Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürünüz ve çörek otu
serpiniz. Kızgın fırında üzerleri kızarana kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder