*** MALZEME LİSTESİ VE TARİFİ ( 20 LAHMACUNLUK ) ***
1- 750 gr yağlı kıyma et koyun olacak.
2- orta boy 5 tane kuru sogan
3- 3 tane soyulmuş domates rendeleyin
4- 3 tane kırmızı biber taze rendeleyin
5- 1 bağ ayıklanmış maydonoz
6- 2 yemek kaşıgı domates salçası
7- 1 kase urfa isodu (pul biber) acılık istegine göre fazla
veya az
8- karabiber , tarçın, karanfil, 1 çay kaşıgının yarısı
kadar hepsinden
9- tuz 1 tatlı kaşıgı ama istege göre degişebilir.
herşey ince ince dogranacak ve el ile karıştırılıp
yogrulacak. resimdeki kıvama gelince tamamdır.. götürün urfa lokantalarına
yaptırtın.. bu kadar malzemeden 20 tane lahmacun çıkar.. fırıncıya veya
lokantacıya miktarı siz söleyin 20 tane istiyorum diye.. eger kaç tane çıkarsa
o kadar olsun derseniz fazla yapar para almak için ama lahmacunlar etsiz olur..
ayrıyeten etinizden çalma ihtimalleri yüksektir lokantaların mümkünse
başlarında durun.. bakırköy incirlide asiller sokak var akbankın arasında
meydana giderken sağda.. urfalıdır onlar lokantanın adıda asiller.. ben
istanbulda iken yaparsam onlara pişirtiyorum tanesi için 50 kuruş alıolar. her
semtte illaki urfa lokantası vardır zaten hepsi pişirtir..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder