MALZEMELER:
2 su bardağı kuskus
2 orta boy domates
2 kaşık tereyağı
1/3 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet et bulyon
dereotu
YAPILIŞI:
Domatesleri yıkayınız,
rendeleyiniz ve pilav tencerenize alınız.Sıvı yağı ilave ediniz ve orta hararetli ateşte suyunu çekip
iyice özleşene kadar pişiriniz.3- 4 su bardağı ılık su koyunuz ve kaynamasını sağlayınız.Su kaynayınca kuskusu tencereye katınız ,tuzunu,bulyonunu ilave ediniz ve karıştırınız.Pilav kaynayınca iyice kısık ateşe alınız ve arada bir dibi
tutup yapışmasını önlemek için karıştırınız.Suyunu tamamen
çekmesine yakın tuzunu ilave ediniz.Kuskus suyunu
tamamen çekince ocağı kapatınız.Küçük bir tavada tereyağını eritiniz ve kızdırınız.Pişmiş olan kuskusun üzerine dökünüz ve demlenmesi için
kağıt havlu serip kapağını kapatınız.Dereotu ile süsleyiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder