Malzemeler:
500 gr. Haşlanmış Tavuk Göğsü
1 adet Kuru Soğan
1 Adet Haşlanmış Patates
1 Adet Yumurta
Tuz,Karabiber ,Galeta unu
Panesi İçin:
4 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
Galeta Unu
Kızartmak için Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Haşlanmış tavuk etini robottan geçiriniz.Üzerine rendelenmiş
soğan ve 1 adet yumurta ekleyiniz.Haşlanmış rendelenmiş patatesi,tuzu ve
karabiberi ekleyip iyice yoğurunuz.Tavuklu hamur harcından yumurta büyüklüğünde parçalar alınız ve
uzunlamasına oval bir şekil veriniz.Daha sonra bir tepsiye diziniz ve sertleşmesi
için buzdolabında 2 saat dinlendiriniz.Yağı Kızdırınız.Sertleşmiş kroketleri önce una bulayınız.Daha
sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayınız.Kızgın yağda kızartınız.Yeşillikler yada mezeler eşliğinde servis ediniz.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder