SİRKELİ KALAMAR
MALZEMELER:
3 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı üzüm sirkesi
tuz
tane karabiber
siyah zeytin
YAPILIŞI:
Ayıklanmış kalamarları gövde ve bacak kısımlarını bir
tencereye koyunuz, içine 1 su bardağı su koyup kalamarları yumuşayıncaya kadar
haşlayınız. Bu işlemi yaparken tencerenin kapağı kapalı ve yüksek ateşte olması
gerekiyor. Kalamarlar haşlanınca içine defne yaprağı, sirke, zeytinyağı, tuz,
sarımsak ve tane karabiberleri ilave edip tencerenin altını orta ateşe
getiriniz. 5-7 dakika daha pişirdikten sonra servis yapınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder