MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuş üzümü
8-10 tane minik minik doğranmış kuru kayısı
1 küçük çay bardağı dolusu dişe gelecek şekilde doğranmış
ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 orta boy kuru soğan
Zeytinyağı, tereyağ
Tuz
2.5 su bardağı kaynar su
Kuş üzümlerini bir kaseye koyunuz, üzerine sıcak su ekleyiniz.
Hem yıkamak, hem de şişmelerini sağlamak için. Pirincin üzerini 2 parmak
geçecek kadar sıcak su ekleyiniz, en az yarım saat bu şekilde bekletiniz.
Tencereye zeytinyağını ekleyiniz, dolma fıstıklarını
pembeleşinceye kadar kavurunuz. Ardından, yemeklik doğradığınız soğanı ekleyiniz.
Soğanları da biraz kavurduktan sonra, içine çok iyi yıkayıp iyice süzdüğünüz
pirinçleri ekleyiniz. 3-4 dakika daha kavurunuz. Pirincin içine, kuş
üzümünü, kuru kayısıları, cevizleri ve tarçını ekleyip karıştırınız. Karışımın
üzerine kaynar suyu, tuzu ve biraz tereyağını da ekleyerek tencerenin kapağını
kapatınız.Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder