Çikolatayı benmari usulü eritip, içine iri çilekleri batırıp
bir ızgara üzerinde kurutunuz.
Malzemeler:
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 12 iri çilek
- Yarım avuç file badem
Oda sıcaklığına getirdiğiniz peyniri mikser yardımıyla 2-3
dakika çırpınız. İçine vanilya ve şekeri ekleyerek çırpmaya devam ediniz. Kabak oyucu
veya uygun bir bıçak yardımıyla çileklerin ortasında peyniri doldurmak için
çukurlar oluşturunuz. Yavaş yavaş yapın ki çilekler parçalanmasın. Krema sıkacağı
ile, peynirli kremayı boşluklara dekoratif bir biçimde doldurunuz. File bademleri
tavaya veya fırına koyup, renkleri hafif kahverengileşene dek pişiriniz (yaklaşık
3-6 dakika). Kremaların üzerini süslemek için kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder