Malzemeler
4 Kişilik
750 gr tuzsuz peynir
1 paket tereyağı
½ kahve fincanı pekmez
3 su bardağı tozşeker
1 bardak su
½ limon suyu
Hazırlanışı
Yarım paket tereyağı hamura yedirilecek kalan yağ pekmezle
karıştırılıp yarısı tepsinin içerisine sürülür. Yağla karıştırılmış olan
hamurun yarısı alınıp el ıslatılarak tepsiye bastırılarak yayılır. Peynir ince
ince dilinerek hamurun üzerine yerleştirilir. Üzerine hamurun diğer yarısı yine
elle bastırılarak yerleştirilir. Ocağın üzerinde çevrilerek pişirilir. Altı
pişince bir tepsinin tersine çevrilerek pişirilen tepsi tekrar kalan yağla
ovulup kadayıfın pişmiş yüzü dışarıya getirilerek hamur yüzü tepsiye rahatça
konulur ve alt yüzü de aynı şekilde kısık ateşte pişirilmeye başlanır. Diğer
taraftan üç bardak şekerin içerisine su ve yarım limon suyu ilave edilerek
şerbet yapılır ve soğutulur. Soğuk şerbet sıcak kadayıfın üzerine dökülür.
Afiyet olsun.
* Kadayıf, Arapça kesmek, kırpmak anlamına gelen Kat’
kökünden gelir. Urfa’da pêndirli kadayıf olarak bilinen bu tatlının tel tel
olanına tel kadayıf; kadayıf telinin kırılıp ufalanması suretiyle yapılan
şekline kırma kadayıf adı verilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder