PERDE PİLAVI
3 su bardağı pirinç
1 hindi budu ya da 3 tavuk budu
yarım su bardağı badem (kavrulmamış)
250 gr tereyağı ya da margarin
1 tatlı kaşığı karabiber isteyen 1 çorba kaşığı kuş üzümü ve
1 çorba kaşığı çam fıstığı ilave edebilir
HAMURU İÇİN:
3 yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı silme tuz
2 çorba kaşığı su
kulak memesi kıvamından az katıca bir hamur olacak kadar un
Tavuk ya da hindi butlarını haşlayınız. Suyunu süzünüz, butları kemiklerinden ayırınız, parçalayınız ve 2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarinde
kızartınız. Tavaya alındığında tuzla ve bir miktar köri ve karabiberle
tatlandırınız, tuz ilave ediniz beklemeye alınız. Bu arada pilavı normal pilav
gibi pişiriniz demlenmeye bırakılmadan karabiber ilave ediniz.Pilav ve tavuğu soğumaya bırakınız. Bu arada kavrulmamış bademleri haşlayınız ve kabuklarını ayıklayıp ikiye bölünüz.Hamuru için önce yumurtaları derin bir kâseye koyarak çırpınız ,tuz ilave ediniz. Daha sonra yoğurt, sıvı yağ ve su ilave ediniz, iyice birbirlerine
karışmalarını sağlayınız. En son olarak kıvama gelinceye kadar un ilave ediniz ve
hamuru dinlenmeye bırakınız. Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika
dinlendiriniz.Büyük bir kek kalıbı alınarak(bakır bir çukur kap daha uygun
olur aslı bakır çukur tencerede pişer) her tarafını iyice tereyağı ile kalın
bir tabaka olacak şekilde yağlayınız. Bademlerin bir kısmı kabın içine yağa
yapıştırınız. Hamuru kabın şekline göre kenarlarından az bir miktar dışarı
taşacak şekilde açınız ve kaba yerleştiriniz. Fırını 180 derecede ısıtmaya bu
aşamada başlanmalıdır. Kaba yerleştirilen hamurun içine bir kat pilav
üzerine badem üzerine tavuk sonra yine bir kat pilav alttaki malzemeleri örtecek
kadar, sonra malzeme bitene kadar aynı işleme devam ediniz. En üstteki kat
pilav olmalıdır.sonra kenarlarını kapatınız.180 derecede hamuru kızarıncaya
kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder