KUZU ETLİ AKKIZ
MALZEMELER:
400 gr kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 su bardağı kadar su
Tuz
1 silme çorba kaşığı un
1 adet limon
YAPILIŞI:
Zeytinyağını tencereye koyarak yağ kızınca soğanları ilave ediniz.Soğanlar
sararınca eti ilave ediniz ve soteleyiniz.Tencerenizin altını kısarak ve
kapağını kapatarak etlerin kendi suyunda pişmesini sağlayınız.Doğranmış şevketi
bostanları tencereye ilave ediniz ve bütün malzemeyi 2-3 dakika daha
soteleyiniz.İki su bardağı kaynar suyu ve tuzunu ilave edip suyunu çekene kadar
35-45 dakika kadar pişiriniz.Bir limonun suyu ile sulandırdığınız unu
karıştırarak tencereye ilave ediniz.Beş dakika kadar daha pişirerek sıcak
olarak servis yapınız.
Afıyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder