BEŞAMEL SOSLU ISPANAK
MALZEMELER:
1 adet kuru soğan
Sıvı yağ
Tereyağı
2 kaşık un
1 su bardağı süt
Taze kaşar
YAPILIŞI:
Ispanakları yıkayıp süzünüz ve doğrayınız. Tencereye sıvıyağı alıp , ay şeklinde
doğranmış soğanı ekleyiniz. Soğan biraz kavrulunca üstüne ıspanağı ekleyiniz.
Ayrı bir tavada tereyağı, sıvıyağ ve unu koyup biraz kavurduktan sonra üstüne
süt ve tuzu ekleyerek, sürekli karıştırarak beşamel sosu hazırlayınız.
Kaynayınca altını kapatınız.
Bir borcam üzerine pişirmiş olduğunuz ıspanakları
yayınız.Beşamel sosunu da üzerine kapatınız.Üzerine taze kaşar rendesi
serpiniz.150 derece fırında pişiriniz.
Afıyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder