Malzemeler:
2 tane beyaz patlıcan
300 gr. kıyma
1 tane soğan
bir kaşık salça
1 tane domates
biraz maydanoz
tuz,karabiber,pul biber,kekik
1 çay bardağı sıvı yağ
Beyaz patlıcanı yıkayınız saplarının yapraklarını kesiniz.Patlıcanın alt kenarından başlayıp ince uzunlamasına sapına
kadar kesip her dilim bir cm den fazla olmayacak şekilde hepsini resimde görüldüğü gibi yapınız.
Kıymalı harç için tavaya biraz sıvı yağ koyup üzerine küçük
doğranmış soğanı koyarak kavurunuz.Üzerine kıymayı koyup iyice kavurduktan sonra salça ve
domatesi ilave ediniz ve güzelce pişirip en son baharatları atıp ocağı kapattıktan sonra
içine kıyılmış maydanozu katıp karıştırınız. Fırın tepsisini biraz yağlayınız, üzerine patlıcanı dilim dilim olacak şekilde serip
,aralarına birer kaşık kıymalı sostan koyunuz, hepsini bu şekilde doldurduktan sonra bir çay bardağından kalan sıvı yağı patlıcanın üzerine
gezdirip tepsinin üzerini aliminyum folyoyla kaplayıp ısıtılmış firında ilk önce yumuşayana kadar pişirip,sonra
folyosunu çıkarıp üzerini kızarttıktan sonra servis yapınız.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder