Malzemeler:
3 adet kalın pırasa
500gr. kıyma
2 adet kuru soğan
yarım su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
kuru nane
sumak
sıvı yağ
Hazırlanışı:
Pırasaların beyaz taraflarını parmak büyüklüğünde kesiniz.
Parmakla ortalarından bastırılarak içlerini çıkarınız. Kaynar tuzlu suya atınız, çok az haşlayınız. Diğer tarafta kıyma, küçük küçük doğranmış soğan, pirinç, tuz, biber, 1 yemek kaşığı salça, kuru nane, sumağı bir kapta
iyice karıştırınız, yoğurunuz .Hafifçe haşlanmış
olan pırasaları bu iç harcı ile doldurunuz. Dibine dolma da kullanılmayan
pırasaların serildiği tencereye yan yana diziniz.Üzerlerine sıvı yağ gezdiriniz, üstlerini örtecek kadar su koyunuz,bir tabak kapatınız pişmeye
bırakınız. Pişince servis tabağına alınız ve yoğurtla beraber
servis yapınız.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder