İrmikli Toplar:
Malzemeler:
3 su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet krem şanti
üzeri için hindistan cevizi & çiğ badem
Hapılışı:
Tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri alınız. Muhallebi
kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriniz. Pişince ara sıra karıştırarak
soğutunuz.
Soğuyunca bir poşet toz krem şantiyi kaşık ile karıştırarak
muhallebiye yediriniz. Yanınıza bir kase su alınız.
Muhallebi karışımından elinizle toplar yaparak hindistan
cevizine bulayınız. (Elinizi arada su ile ıslatabilirsiniz.) Topları hidistan cevizine bulayınız ve tabağa
yerleştirip üzerlerine badem batırınız.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder