Malzemeler
5 Kişilik
4 adet (lavaş) açık ekmek
½ kg az yağlı kıyma et
½ kg yoğurt
1 yemek kaşığı salça
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
4-5 yemek kaşığı yağ
6 adet yumurta
Tuz
Hazırlanışı
Ekmekler kare biçiminde dilinerek büyükçe bir tepsiye
dizilir. Bir tava içerisinde iki yemek kaşığı yağda kavrulan salça, yarım bardak
su ve tuzla birlikte bir iki taşrım kaynatılarak ekmeğin üzerine ilave edilir. Kıyma bir tavada kavrulur ve ekmeklerin
üzerine serilir. Hazırlanan sarımsaklı yoğurt dökülür. Daha sonra tavada kalan yağda çırpılan yumurtalar pişirilir.Yoğurdun üzerine dökülür.Dağlanan kırmızı biber ve nane tepsi üzerine dökülür, servis tabaklarına
alınır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder