TİRİTLİ KÖFTE
Malzemeler
½ kg. kuyruklu parça et
250 gr çiğköftelik et
1 su bardağı nohut
8 çay bardağı bulgur
1 çay bardağı pul biber
1 orta boy kuru soğan
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı
Dövülmüş çiğ köftelik et, bulgur, pul biber, baharat, tuz ve
dört eşit parçaya bölünen kuru soğan temizlenerek, malzemeler birbiriyle
karıştırılır. Bulgur yavaş yavaş katılarak yoğrulur. Aya köftesi kıvamına gelen
köfteden soğanlar çıkartılarak iri fındık büyüklüğünde yuvarlanır.
Diğer taraftan tencereye bir yemek kaşığı tuz ve su
doldurulur, içine atılan köfteler kaynadıktan sonra süzgece alınarak
bekletilir. Öte yandan bir gece önceden ıslatılmış nohut ile kuşbaşı doğranmış
kuyruklu et bir tencere suda pişirilerek tirit haline getirilir, kuyruklar
çıkartılıp ezildikten sonra tekrar içine atılır. Tamamen pişen et ve nohudun
içerisine önceden hazırlanmış köfteler ilave edilerek servis yapılır. Üzerine
sarımsaklı yoğurt dökülerek yenilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder