KUZU ETLİ ENGİNAR
MALZEMELER:
250 gr. kuzu kuşbaşı
1 adet soğan
1 adet havuç
4 adet enginar
Bir çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Karabiber
1 adet limon
YAPILIŞI:
Enginarları ayıklayınız. Birkaç dilim limonlu su dolu bir
kaseye alınız. Bir tencereye yağı ve eti koyunuz birkaç dakika soteleyiniz.
Soğanı ilave ediniz. Birkaç dakika daha kavurunuz. Havucu ilave ediniz. Ateşi hafifletiniz .Tencerenin
kapağını kapatınız. 10-15 dakika pişiriniz.
Et pişmediyse 1 bardak sıcak su ilave ediniz. Et iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Tuz, karabiber ilave ediniz.Bu arada enginarları bir kasık limon suyu, çok az
tuz ilave edilmiş 3- bardak su içinde ; tencerenin ağzı kapalı olarak
10-15dakika haşlayınız. Enginarlar piştiğinde üzerine pişen eti de ilave ederek
birkaç dakika kısık ateşte daha pişiriniz, sıcak olarak servis ediniz.
Afıyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder