MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı kş üzümü
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
250 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
2 adet havuç
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Pirinçleri iyice yıkayınız ve süzünüz. Tencereye tereyağını koyunuz kuşbaşı doğranmış etleri ve küçük küçük kesilmiş soğanı da ilave ediniz. Etler
suyunu bırakıp çekene kadar ara sıra karıştırarak kavurunuz. Ardından kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuçları tencereye koyunuz.Bir buçuk su bardağı suyu,
tuzu ,karabiberi ekleyerek, etler yumuşayana kadar pişiriniz. Sonra suyunu çeken etlere üç su bardağı sıcak su
ilave edip tuzunu ayarlayınız.Prinçleri , nohutu ve kuş üzümünü katınız. Pilavı 15-20 dakika demleyiniz ve sonra geniş bir
servis tabağına alınız.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder