HİNDİSTAN CEVİZLİ LOKUM
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım paket kabartma tozu
yarım su bardağı su
2 su bardağı un
Krema için:
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı un
7-8 yemek kaşığı şeker
Hindistan cevizi (bulamak için)
2 su bardağı soğuk süt (ıslatmak için)
YAPILIŞI:
Öncelikle krema malzemelerini küçük bir tencerede
karıştırınız, iyice koyulaşıp kaynayana kadar ocakta pişiriniz. Krema piştikten
sonra bir kenara alıp soğumasını bekleyiniz. Soğuyana kadar mikserle ara ara
çırpınız. Diğer taraftan şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar
çırpınız. Sonrasında su,un ve kabartma tozunu ekleyerek, kek hamurunu elde
ediniz. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriniz üzerine hamuru incecik bir şekilde
yayınız. 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriniz. Kek pişerken
fırının kapağını açmayınız ya da kürdan batırmayınız. Kek piştikten sonra bir yere
alınız soğumaya bırakınız sonra resimdeki gibi kare kare kesiniz.Tam ortasına
uzunlamasına kremayı yayınız, rulo gibi kapatınız ve her tarafını süte batırınız, sonra
hindistan cevizine bulayıp servis tabağınıza diziniz.
Afiyet olsun.
A
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder