MALZEMELER:
KÖFTESİ İÇİN:
3/4 su bardağı ince bulgur
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz,nane,karabiber
DİĞER MALZEMELER:
1 kase yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez
1 paket semizotu
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
yeterince sıvı yağ
tuz
toz kırmızı biber
ceviz
et bulyon
YAPILISI:
Bulguru bir kaba alınız ve üzerini geçmeyecek kadar kaynar su koyunuz 5 dakika
bekletiniz.Şişen ve suyunu çeken bulgura kalan malzemeleri ilave ediniz.5 ila
10 dakika yoğurunuz. Cıvık olursa fazladan un ilave edebilirsiniz. Daha sonra elinizi ıslatarak fındıktan biraz daha büyük olacak şekilde toplar yapınız.Haşlamak için
bir tencereye su koyunuz , üzerine bir tatlı kaşığı tuz ekleyiniz ve kaynadıktan sonra köfteleri atınız . 10,15 dakika
yumuşayıncaya dek haşlayınız . Daha sonra süzgeçle bir kaba alınız.Yoğurda sarımsak rendeleyiniz ,mayonez katınız,tuz ekleyiniz ardından semiz otunu karıştırınız.Sosu için sıvı yağı tavaya koyunuz, üzerine salça ekleyiniz; bir kaç dakika
kavurduktan sonra kıvamı suyla açınız. Tuz ve biraz karabiber ekleyip karıştırınız, en son köfteleri de ekleyerek altını kapatınız.Servis tabağına yoğurtlu semiz otunu seriniz,üzerine soslu köfteleri diziniz,kırık cevizlerle süsleyiniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
1 yorum:
Çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık köye gittiğimde bende semizotu topladım ,çok lezzetli oluyor.
Yorum Gönder