MALZEMELER:
1 Adet Soğan
1/2 Demet Karalahana
1/2 Su Bardağı Mısır
1/2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba
Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber .
İsteğe Bağlı Tuz
1/2 Çay
Kaşığı Kara Biber
YAPILIŞI:
Kara lâhanayı ince doğrayınız. Üzerine tuz serpiniz ,biraz
ovunuz ve acısının çıkmasını sağlayınız. Tereyağı ile zeytin yağını tencerede eritiniz. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip soteleyiniz. Soğan
yumuşayınca kara lâhanayı ilave ediniz. 4 su bardağı su ekleyip kaynamaya
bırakınız. Kara lâhana yumuşayınca kırmızıbiberi, barbunyayı ve mısırı
ekleyiniz. Yaklaşık 7-8 dakika kaynattıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırınız. Sıcak servis yapınız.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder