MALZEMELER
Yarım kilo süt
6 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
yarım paket
3 baş tuzsuz Şanlıurfa peyniri
HAZIRLANIŞI
Büyük bir tavanın içinde yağı eritin ve yağ eriyince üzerine
unu ilave edip un pembeleşinceye kadar kavurun. Diğer yandan sütün içine şekeri
ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız şekerli sütü
kavurmuş olduğunuz una yavaşça ilave edin. Topaklanmaması için sürekli
karıştırarak helva istediğiniz kıvama gelinceye kadar pişirin. Helva piştikten
sonrada peyniri dilimleyip helvaya ilave edip karıştırın ve ocaktan alıp 15
dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz helvayı istediğiniz şekilde servis yapın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder