MALZEMELER:
6 adet enginar
300 gr. kemiksiz tavuk but
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
6 diş sarımsak
tuz, karabiber, kırmızı biber
Enginarı haşlamak için:
Su, 1 ince dilim limon, tuz
Beşamel Sosu İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
tuz
Üzeri için:
6 ince dilim taze kaşar peyniri
YAPILIŞI:
Enginarları orta boy bir tencereye alınız. Üzerini geçecek
kadar su ilave ediniz. 1 ince dilim limon ve bir miktar tuz ekleyerek 10-12
dakika yumuşayıncaya kadar haşlayınız.Haşlanan enginarları fırın tepsisine diziniz.
Soğanı ve sarımsağı küçük küçük yemeklik doğrayınız. Tavuk
butlarını eşik boyutlarda kuş başı dorayınız.
Orta boy bir tencereye sıvı yağı, soğan ve sarımsağı alınız.
Üzerine bir miktar tuz ilave ederek soğanlar hafifçe şeffaflaşıncaya kadar
kavurunuz.Soğanların üzerine tavukları ilave ediniz ve orta ateşte
suyunu salıp çekinceye kadar soteleyiniz. Ocaktan almadan kırmızı pul biber ve
karabiberi ilave ederek 1 dakika daha soteleyiniz.
Pişen tavukları enginarların üzerine paylaştırınız.Küçük bir sos tenceresine beşamel sos için unu ve yağı alınız.
Unun kokusu çıkıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak kavurunuz.Hazırladığınız una yavaş yavaş sütü ilave ediniz. Bir yandan
da karıştırmaya devam ediniz. Tüm süt bitip sos koyulaşınca kadar karıştırarak
pişiriniz. Tuzunu ilave ederek ocaktan alınız.Beşamel sosu enginarların üzerine paylaştırınız. Son olarak üzerilerine birer ince dilim kaşar peyniri koyarak 180 derece önceden
ısıtılmış fırında fooğraftaki gibi kızarıncaya kadar pişiriniz. Sıcak servis
yapınız.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder