MALZEMELER :
1 Su bardağı iç bezelye
3-4 Dal taze sarımsak
2 Çorba kaşığı tereyağ
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı pirinç
1 Su bardağı süt
Yeterince tuz ve kuru nane
1 kutu krema
HAZIRLANIŞI :
Sarımsakları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince
doğrayınız.Tereyağını tencerede eritip unu ekleyin ve 1-2 kere karıştırdıktan
sonra sarımsakları ilave edin.Un pembeleşinceye kadar kavurun.Bezelyeyi
ekleyiniz 2-3 dakika daha kavurup suyunu ilave ediniz.Kısık ateşte bezelyeler
yumuşayana kadar kaynatınız.
El blenderinden geçiriniz ve tekrar ateşe alıp pirinci
ekleyiniz.Pirinç pişene kadar yaklaşık 15 dakika kaynatınız ve sütü ilave
ediniz..Tuzunu ilave ediniz ve bir taşım kaynatınız.Küçük bir tavada bir kaşık
tereyağını eritiniz ve nane katınız.Çorbanın üzerine katınız. Haşlanmış bezelye
taneleri ve kruton ekmekle süsleyiniz sıcak olarak servis yapınız.Tabaklara
birer kaşık krema koyunuz.
Afiyet olsun.
.
NOT : Kruton ekmek yapmak için ; bayat ekmek içlerini küp
şeklinde kesip yağda kızartınız.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder