ENGİNAR ÇORBASI
Mayıs enginarın tam
mevsimi.O yüzden bu nefis çorbayı bu ayda mutlaka denemelisiniz. Artık
faydalarını herkesin çok iyi bildiği bu sebzeyi mümkün olduğunca fazla
tüketmeliyiz şu günlerde.
MALZEMELER:
4 adet enginar
1 adet orta boy soğan
1 adet küçük boy havuç
1 yemek kaşığı pirinç
1/2 limon
4 kaşık zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı soğuk su
Tuz, taze nane
YAPILIŞI:
Enginarları yıkayıp
limonlu 3 bardak suya bırakınız.
Limonlu halde küp küp doğrayınız.
Yıkanmış pirinçle beraber haşlayınız .
Tencereye zeytinyağını koyup yemeklik doğranmış soğanları ve
iri rendelenmiş havuçları ilave ederek soteleyiniz.
Unu da ekleyip hızlıca karıştırarak pişirmeye devam ediniz.
Altını kısınız, soğuk suyu ekleyiniz ve karıştırarak unun
koyulaşmasını sağlayınız.
Haşladığımız enginarları ve pirinçleri ilave ediniz.
Tuzunu da ekleyip kaynatınız.
On dakika kısık ateşte pişmeye bırakınız.
Piştikten sonra dilerseniz bir iki kaşık enginarından ayırıp
çorbayı blenderdan geçiriniz.
Nane ile süsleyip servis yapınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder