MALZEMELER:
1/2 kg. kontrafile
250 gr. mantar
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
150 gr.krema (bir küçük kutu)
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1/4 muskat rendesi
Tuz- karabiber
2 bardak su
½ paket burgu makarna
YAPILIŞI:
Eti jülyen kesiniz.
Soğanı ay şeklinde doğrayınız.Sarımsakları ince
kıyınız.Mantarları temizleyip ince kesiniz.Limonlu suda bekletiniz.
Geniş vok bir tavada 2 yemek kaşığı sıvıyağı
kızdırınız.Etleri ilave ediniz kahverengi olana kadar çeviriniz.Sonra ay
şeklinde doğradığınız soğanı,sarımsağı,muskat rendesini,tuz ve karabiberi ilave
ediniz.Ateşin altını biraz kısınız ve soğanlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Daha sonra 2 bardak su ve 1 tatlı kaşığı hardalı ekleyiniz
ve hardal iyice özdeşleşene kadar karıştırınız.Sonra kapağını kapatınız ve
tekrar pişmeye bırakınız.
Etler yumuşayıp, suyunu biraz çekince mantarları
ekleyiniz.Gerekiyorsa biraz daha su ilave ediniz. Sos kıvamına gelene kadar
kaynatınız.1 yemek kaşığı tereyağı ile sosu bağlayınız.
Bu arada bir karıştırma kabında kremayı ,1 tatlı kaşığı unu
ve etin suyundan birkaç kaşık karıştırınız.Unu iyice yediriniz ve etlere
ekleyiniz.Bütün malzeme birbiriyle özdeşleşene kadar 10 dakika daha kısık
ateşte pişiriniz.Ayrı bir tencerede makarnaları haşlayınız.Tuz ve biraz yağ
katınız. Tabaklara önce makarna daha sonra etleri ve
ince kıyılmış maydanozla servis ediniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder