MALZEMELER:
1,5 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
1/2 paket küçük yaş maya
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve fincanı sıvı yağ
Aldığı kadar un
1 çay bardağı pekmez
Yeterince susam
YAPILIŞI:
Ilık suyu yoğurma kabına alınız, üzerine maya ve şeker ilave ediniz ve erimesini bekleyiniz.
Maya eridikten sonra üzerine un hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştırınız.
Daha sonra üzerine elenmiş unu azar azar ilave edilerek yoğurunuz.
Yarım saat dinlendiriniz.
Mayalanan hamuru portakal büyüklüğünde yumaklar haline
getiriniz.
İstenilen şekilde yapılan simitleri tezgah üzerinde yarım saat mayalanmaya bırakınız,
1 çay bardağı pekmeze 1 su bardağı kadar su eklenip iyice
karıştırınız.
Susamı geniş bir kaba alınız
Mayalanan simitleri dikkatlice alınız önce sulandırılmış
pekmeze tamamen batırınız, hemen susama bulayınız tepsiye diziniz,180-200 derece fırın ısısında pişiriniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder