MALZEMELER:
12 yaprak milföy hamuru
2 adet yufka
1 kalıp beyaz peynir
1 tutam maydonoz
HARCI İÇİN:
Yarım şişe maden suyu
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Buzluktan çıkardığınız
milföyleri yumuşayınca oklava ile
6 yaprağı inceltiniz ve yağlanmış tepsinin tabanına aralıksız döşeyiniz,
üzerine harcı sürünüz.Daha sonra 1 yufkayı parçalarak döşeyiniz. Tekrar harç
sürünüz .Araya peynir maydonoz karışımını serpiniz, tekrar bir yufka daha
parçalayarak peynirli karışımın üstüne döşeyiniz.Tekrar harç sürünüz .En üstüne
kalan 6 adet milföyü yine oklavayla inceltiniz ve döşeyiniz.Harcın kalanı da
üzerine sürünüz. Dilimleyerek 175 derecede fırında kızarana kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder