MALZEMELER:
• 6 adet tavuk
göğüs eti
• 6 dilim hindi
janbon
• ½ su bardağı un
• ½ su bardağı
galeta unu
• 1 çay bardağı
sıvıyağ
• 2 adet yumurta
• 12 dilim kaşar
peyniri
• Karabiber
• Tuz
YAPILIŞI:
Tavukgöğüslerini bir
bıçakla tek taraftan cep gibi kesiniz ve uç kısmını koparmamaya özen göstererek
içini açınız.
Tavukları et
döveceği ile dövüp inceltiniz.
Tavukların üzerine
tuz ve karabiber serpiniz.
Tavuk göğüslerinin
her birinin açılan kısmına bir dilim peynir, bir dilim janbon ve bir dilim daha
peynir yerleştirip tavuğun diğer tarafını üzerine kapatınız.
Tavuğun uçlarını da
açılmaması için bir kürdan yardımıyla iğne ile dikercesine kapatınız.
Unu ve galeta ununu
ayrı tabaklara koyunuz.
Yumurtaları bir kase
de çırpınız.
Her bir tavukgöğsünü
önce una sonra yumurtaya ve en son olarak da galeta ununa bulayınız.
Geniş bir tavaya
sıvıyağını koyunuz ve orta ateşte kızdırınız.
Hazırladığınız tavuk
göğsünü bu yağda çevirerek kızartınız.
Yeşillikler
eşliğinde servis ediniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder