MALZEMELER:
175 gr kuru kayısı
1/4 bardak şeker
3 1/2 bardak su
3/4 tatlı kasığı limon suyu
1/2 bardak kadar krem
şanti ya da kaymak
Süslemek için çekilmiş fındık
YAPILIŞI:
Kayısılarınızı birkaç saat önceden ıslatınız. Şekeri suda eritiniz ve kaynama noktasına
getiriniz.Kayısılarınızı ekleyip tencerenizin ağzını kapatınız ve yavaş ateşte
25 ila 30 dakika pişiriniz. Bu süre sonunda yumuşamış olan kayısılarınızı
süzgeçli kaşıkla şuruptan çıkarınız ve soğutunuz. Şurubu 1 dakika kadar
kaynatınız , limon suyunu ekleyiniz ve altını kapatınız soğumaya bırakınız.
Kayısıların ağzını hafifçe açınız ve içlerini göze görünecek
şekilde kaymak yada krem şanti ile doldurunuz. Servis tabağına yerleştiriniz.
Üzerlerine şurubundan gezdiriniz ve çekilmiş fıstık ile süsleyerek servis
yapınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder