Portakal (citrus aurantium var)
Portakal turunçgillerin en şifalı bitkisi olarak
adlandırılan ve birçok hastalığa şifa olan güzel meyvelerden bir tanesidir.
İçerisinde bulunduğu C vitamini sebebiyle çocukların kemik gelişimi için çok
yararlıdır.
İçerisinde birçok vitamin ve yararlı maddeler sebebiyle ilaç
yapımında en çok kullanılan bitkiler arasında yer alır. Damar tıkınıklıkları ve
sertleşmeleri, soğuk alğınlığı, kansızlık, ateş, grip, nezle gibi birçok
hastalığa şifa olan bir meyvedir. Bunların yanı sıra kalıcı olan şeker
hastalığına da birebir olan nadir meyvelerden bir tanesidir.
Hastalıkların yanı sıra cildin güzelleştirilmesi içinde
kullanılır. Kabukları ile yapılan maskeler cildin güzelleşmesini ve
sıkılaşmasını sağlar. Bunların yanı sıra zayıflamak için de bol bol portakal
yenmelidir. Çünkü portakal mide de hazmı kolaylaştırır ve kişinin zayıflamasına
katkıda bulunur. Yemekten yarım saat sonra tüketildiğinde yararları hızlıca
görülür. Portakalın suyu sıkılıp içildiğinde de enfeksyon ve solunum yolu
hastalıklarına şifa olmaktadır. Kabuklarını kaynatığ çay yaptığınız takdirde
midenizin rahatlamasına ve baş ağrılarınınıza şifa bulabilirsiniz. Ancak
portakalların kabuklarını iyice temizlenmeniz gerekir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder