MALZEMELER:
½ ADET TAVUK GÖĞÜS
1 ADET TAVUK BUT
3 YEMEK KAŞIĞI
PİRİNÇ
2 ADET YUMURTA
1 ADET LİMON
100 gr BADEM
2 TATLI KAŞIĞI
NİŞASTA
1 YEMEK KAŞIĞI
SAFRAN
2 YEMEK KAŞIĞI
SİRKE
1 ADET NAR
TEREYAĞI
DEREOTU
TUZ
YAPILIŞI:
SİRKEYİ VE SAFRANI FİNCANA KOYUNUZ VE İKİ SAAT
BEKLETİNİZ.BADEMLERİ SICAK SUDA ½ SAAT BEKLETİNİZ.TAVUKLARI
HAŞLAYINIZ.SOĞUDUKTAN SONRA DİDİKLEYİNİZ.PİRİNCİ YIKAYINIZ VE BİR MİKTAR SUYLA
HAŞLAYINIZ.BADEMLERİ RONDODAN GEÇİRİNİZ.BİR TENCEREDE TEREYAĞINI ERİTİNİZ
BADEMLERİ SARARINCAYA KADAR KAVURUNUZ.ÜZERİNE TAVUK SUYUNU ,HAŞLANMIŞ PİRİNÇ VE
SUYUNU KATINIZ.BİR KASEDE İKİ YUMURTANIN SARISI,BİR LİMON SUYU,İKİ TATLI KAŞIĞI
NİŞASTAYI ÇIRPINIZ.DAHA SONRA ÇORBAYA TERBİYE YAPINIZ.TAVUKLARI İLAVE
EDİNİZ.SAFRANI SUYU İLE BİRLİKTE ÇORBAYA KATINIZ.KIYILMIŞ DEREOTU VE NAR
TANELERİ İLE SERVİS EDİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder