MALZEMELER:
Yarım kilo karides
2 adet domates
1 adet küçük boy soğan
2 adet biber
250 gr mantar
100 gr. kaşar peyniri
2 iri diş sarmısak
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kekik
2 adet defne yaprağı
YAPILIŞI:
Karidesleri haşlayınız, kabuklarını soyunuz
ve hazır hale getiriniz.Mantarları limonlu suda bekletiniz ve haşlayınız. Soğan
ve sarmısağı küçük küçük doğrayınız ve tereyağında pembeleştirip karidesleri ve
mantarları ilave ediniz.Küp şeklinde doğradığınız domatesleri ve biberleri
karideslere ve mantara katınız.Tuz, karabiber ,defne yaprağı ve suyu ekleyerek
5 dakika kaynatınız.Kullanacağınız kaba koyunuz üzerini kaşar peyniri
rendesiyle kaplayınız. Fırında üzeri hafif kızarana dek pişiriniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder