FAVA
MALZEMELER:
250 gr kuru bakla
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
4 adet küp şeker
4 su bardağı su
1 ufak çay bardağı sızma zeytinyağı
1 adet limon
1 demet dereotu
YAPILIŞI:
Baklayı geceden ıslatınız. Ertesi gün suyunu süzüp yıkayınız
ve tencereye alınız.Kuru soğanı doğrayarak baklanın üzerine ekleyiniz. Tuzu ve
şekeri ilave ediniz. Üzerine suyu da koyarak pişmeye bırakınız.Baklalar iyice
suyunu çekip ezilecek kıvama geldiğinde ocağı kapatınız. Blenderdan geçirip
pürüzsüz hale getiriniz.Dereotunun yarısını kıyıp içine karıştırınız .Küçük kek
kalıplarını ıslatınız ve hazırladığınız favayı içlerine dökünüz. Buzdolabında
birkaç saat dinlenmeye bırakınız.
Servis edeceğiniz zaman favayı kalıplardan ters çevirerek
çıkarınız. Üzerine limon suyu ve zeytinyağını karıştırarak hazırladığınız sosu
gezdiriniz. En son kıyılmış dereotu ile süsleyiniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder