1/2 paket lazanya
250 gr kıyma
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet büyük domates
1 yemek kaşığı salça
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
BEŞAMEL SOS İÇİN:
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
3,5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
ÜZERİ İÇİN:
Taze kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
Tencerenize bir miktar sıvı yağ, yemeklik doğradığınız
soğanlarınızı ve kıymanızı katarak kavurunuz. Kavrulduktan sonra havucunuzu ve
domatesinizi rendeleyiniz. Tuz, karabiber ve salçayı da ekleyerek pişirmeye
devam ediniz.
Diğer tarafta beşamel sosunuz için, tereyağını eritiniz unu
ekleyiniz orta ısıda pembeleşene kadar
kavurunuz. Yavaş yavaş sütü ekleyiniz. Muhallebi gibi bir kıvam alana kadar
sürekli karıştırınız. Tuz ve karabiber ekleyiniz ve ocaktan alınız.
Orta boyuttaki
borcamın tabanına ilk başta beşamel sosun bir kısmını kaşık yardımıyla
gezdiriniz. Beşamel sosun üzerine bir
sıra boşluk kalmamak şartıyla lazanya yapraklarımızı sıralayınız. Lazanya
yapraklarınızın üzerine, beşamel sosdan biraz yayınız. Hazırlamış olduğunuz
kıymalı karışımı ilave ediniz. Tekrar bir sıra lazanya yapraklarımızı boşluk
kalmayacak şekilde sıralayınız. Sosu ve kıymalı harcı aynı şekilde yayınız. Bu
işlemi 4 veya 5 kez yapınız.
En üste lazanya yaprakları gelecek şekilde işlemi bitiriniz.
Kalan beşamelin hepsini lazanya yapraklarının üzerine yayınız.
Fırına verirken üzerine
taze kaşar peynir rendeleyiniz.. Üstü kızarıncaya kadar orta
derecedeki fırında pişiriniz..
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder