MALZEMELERİ:
1 paket hazır baklava yufkası
250 gr tereyağı
4 bardak dövülmüş ceviz
ŞERBETİ:
4 bardak su
3 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu
YAPILIŞI :
İlk önce şerbeti hazırlayınız. Şekeri ve suyu kaynatınız,
ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave ediniz biraz daha kaynatınız ve iyice
soğutunuz.Tereyağını eritiniz. Baklava yufkasının birini tezgaha seriniz üzerine
az miktar tereyağı gezdiriniz.İkinci yufkayı üstüne koyunuz onunda üstüne
tereyağı gezdiriniz ve ceviz serpiniz.Dikdörtgen yufkanın kısa tarafından
başlayarak oklavaya sarınız.Sağ ve sol elimizle köşelerden tutarak ortaya doğru
yufkaları büzdürünüz, dikkatlice oklavayı çıkarıp baklavayı yağlanmış tepsiye
diziniz.Bu şekilde baklavaları bitiriniz ve üstüne kalan tereyağını gezdirip
180 derecede ısıtılmış fırına veriniz.Kızarmış baklavayı fırından çıkarınız
5-10 dakika dinlendiriniz.İstediğiniz büyüklükte dilimlere kesiniz ve üstüne
tamamen soğumuş şerbeti dökünüz.Üstünü kapatmayınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder