SAYFALAR

30 Mayıs 2013 Perşembe

CEVİZLİ BAKLAVA




MALZEMELERİ:

1 paket hazır baklava yufkası
250 gr tereyağı
4 bardak dövülmüş ceviz

ŞERBETİ:

4 bardak su
3 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu

YAPILIŞI :

İlk önce şerbeti hazırlayınız. Şekeri ve suyu kaynatınız, ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave ediniz biraz daha kaynatınız ve iyice soğutunuz.Tereyağını eritiniz. Baklava yufkasının birini tezgaha seriniz üzerine az miktar tereyağı gezdiriniz.İkinci yufkayı üstüne koyunuz onunda üstüne tereyağı gezdiriniz ve ceviz serpiniz.Dikdörtgen yufkanın kısa tarafından başlayarak oklavaya sarınız.Sağ ve sol elimizle köşelerden tutarak ortaya doğru yufkaları büzdürünüz, dikkatlice oklavayı çıkarıp baklavayı yağlanmış tepsiye diziniz.Bu şekilde baklavaları bitiriniz ve üstüne kalan tereyağını gezdirip 180 derecede ısıtılmış fırına veriniz.Kızarmış baklavayı fırından çıkarınız 5-10 dakika dinlendiriniz.İstediğiniz büyüklükte dilimlere kesiniz ve üstüne tamamen soğumuş şerbeti dökünüz.Üstünü kapatmayınız.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder