SAYFALAR

30 Mayıs 2013 Perşembe

TAHİN VE FAYDALARI


TAHİN

Tahin tüketiciler olarak daha çok simitten tanıdığımız susamdan yapılır. Susam taneleri, yaklaşık altı saat kadar suda bekletilir, sonra özel bir teknikle kabuklarından ayrılıp kavrulur, ardından da kurutulur. Değirmende öğütülen kavrulmuş susam tahin halini alır. Tahin, içerdiği yüzde 55 yağ sayesinde vücudumuza enerji verirken, gereksinim duyduğumuz yağ asitlerinin oluşmasını da sağlar. Ayrıca besinlerin midemizde uzun süre kalmasına yardımcı olarak acıkmayı geciktirir.

Tahinin Faydaları
*Tahin hücreleri yeniler.
* Tahinin hammeddesi olan susam, besin maddelerinin kralıdır. Susamda yüzde 45 protein, yüzde 55 yağ vardır.
* Gençlik kaynağıdır. Özelliği ise hücreleri yenilemesi ve yaraları kapamasıdır.
* Tahinde bol miktarda lesitin (E vitamini) bulunur. C ve B vitaminleri de boldur.
* Seks hormonlarının oluşmasına yardımcıdır.
* Hafif laksatif ve idrar söktürücüdür.
* İki çorba kaşığı tahinde yaklaşık yarım kilo biftekteki kadar protein vardır.
Tahinin Zararları,Tahinin Zararları Nelerdir,Tahinin Zararı

Tahin yüksek oranda protein içerdiği için, protein yüksekliği bulunanlar ve kronik böbrek yetmezliğinde protein sorunu olanlar tarafından doktora danışılmadan tüketilmemelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder