TAHİN
Tahin tüketiciler olarak daha çok simitten tanıdığımız
susamdan yapılır. Susam taneleri, yaklaşık altı saat kadar suda bekletilir,
sonra özel bir teknikle kabuklarından ayrılıp kavrulur, ardından da kurutulur.
Değirmende öğütülen kavrulmuş susam tahin halini alır. Tahin, içerdiği yüzde 55
yağ sayesinde vücudumuza enerji verirken, gereksinim duyduğumuz yağ asitlerinin
oluşmasını da sağlar. Ayrıca besinlerin midemizde uzun süre kalmasına yardımcı
olarak acıkmayı geciktirir.
Tahinin Faydaları
*Tahin hücreleri yeniler.
* Tahinin hammeddesi olan susam, besin maddelerinin
kralıdır. Susamda yüzde 45 protein, yüzde 55 yağ vardır.
* Gençlik kaynağıdır. Özelliği ise hücreleri yenilemesi ve
yaraları kapamasıdır.
* Tahinde bol miktarda lesitin (E vitamini) bulunur. C ve B
vitaminleri de boldur.
* Seks hormonlarının oluşmasına yardımcıdır.
* Hafif laksatif ve idrar söktürücüdür.
* İki çorba kaşığı tahinde yaklaşık yarım kilo biftekteki
kadar protein vardır.
Tahinin Zararları,Tahinin Zararları Nelerdir,Tahinin Zararı
Tahin yüksek oranda protein içerdiği için, protein
yüksekliği bulunanlar ve kronik böbrek yetmezliğinde protein sorunu olanlar
tarafından doktora danışılmadan tüketilmemelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder